Isteni Ítélet

Efrain Rodriguez próféta jövendölése
a közeljövőben várható eseményekről

A Hoponopono gyakorlata röviden

A Hoponopononak az az alapja, hogy egység van, ezért semmi sem történik véletlenül, mindennek oka és következménye van, és így minden dolog, ami kívülről ér bennünket, arról mi tehetünk, mi vagyunk érte a felelősek. A tudatalattinkban lévő bűntudat vagy harag miatt bevonzunk negatív eseményeket, betegségeket, azért, hogy szembesüljünk a tudatalattinkba lenyomott bűntudattal, haraggal, negatív gondolatokkal, illetve a hitetlenségünkkel és a jellemhibáinkkal, és így fel tudjuk oldani őket. Jézusnak a gonoszok fölött is hatalma van, kontrollálja őket. Csak azt tehetik meg, amit Ő megenged. A gonoszokat is Ő ítéli meg. A gonoszok nem részei az Isteni Egységnek, ezért el kell őket utasítani, és nem szabad egyetérteni velük. De az Isteni tanítás a gonoszok révén is megnyilvánul. Jézus felhasználja őket arra, hogy nekünk megmutassa a bennünk lévő negativitásainkat, illetve próbára is tesz bennünket általuk.

Ezért első lépésben felelősséget kell vállalnunk mindenért, ami velünk történik. Ez azt jelenti, hogy elismerjük, hogy bennünk van az oka annak a problémának. Azért is felelősséget vállalunk, ahogy másik ember viselkedik velünk, mert ha a mi tudatalattinkban nem volnának azok a negatív gondolatok, akkor vagy a másik ember nem viselkedne velünk úgy, vagy egyáltalán nem is találkoznánk azzal az emberrel.

Aztán pedig a szeretet és a bocsánatkérés segítségével feloldjuk a tudatalattinkból azokat a negatív gondolatokat, amivel bevonzottuk az adott problémát. Mi a következő mondatokkal szoktuk ezt a gyakorlatot végezni:

  1. Az elmémet és az identitásomat összekötöm Jézussal.
  2. Felvállalom és elismerem azt, hogy annak az oka, hogy /az az adott probléma fennáll/ bennem van (ide konkrétan azt a problémát kell behelyettesíteni, ami szeretném, hogy megoldódjon).
  3. Sajnálom a bennem tárolt helytelen gondolatokat, amik ezt a problémát okozzák (ide is behelyettesítjük, hogy mi az a probléma).
  4. Utána Jézustól bocsánatot kérünk, azt mondjuk Neki, hogy „Szeretlek, sajnálom, kérlek bocsáss meg, köszönöm.” Ezt elismételjük legalább 3-szor, vagy többször.
  5. Aztán az adott problémára is többször elmondjuk ugyanezt a mondatot: „Szeretlek, sajnálom, kérlek bocsáss meg, köszönöm.”

Amikor úgy érezzük, hogy nem tudunk valakinek megbocsájtani, olyankor is nagyon sokat segít, ha gyakoroljuk a Hoponoponot. Felvállaljuk, hogy bennünk van az oka, amiért az illető úgy viselkedett velünk, ezért bocsánatot kérünk, és utána már jobban megy a megbocsájtás is.

Ennek a módszernek a használatához nem kell feltétlenül tudnunk, hogy konkrétan milyen bűntudatunk van, akkor is oldódni fog a probléma, de általában fel is szokott jönni, hogy mi miatt van ez a bűntudatunk. Lehet olyan bűntudat, amit mi követtünk el valamikor, vagy olyan is, amit valaki más csinált, de mi egyet értettünk vele, vagy nem utasítottuk el. Ez lehet olyan bűntudat is, amit magunkra vettünk, vagy ránk nyomtak. De ha már rajtunk van, akkor azt is fel kell vállalnunk, hogy ki tudjon oldódni. Ha mások bűntudatát együttérzésből magunkra vállaljuk és helyettük oldjuk ki magunkból, azzal segítünk másokon (nem csak azokon, akikről levettük), és ettől mi is fejlődünk lelkileg. De ha csak magunkra vettük vagy ránk nyomták, de azt nem oldjuk le magunkról, akkor nem fejlődés lesz belőle, hanem lehúznak, és mindenféle bajunk lesz belőle.

Ha konkrétan tudjuk, hogy mi miatt van bűntudatunk, akkor is használhatjuk ezt a módszert. Akkor az elején azt mondjuk, hogy felvállalom, hogy ezt és ezt csináltam, és beismerem, hogy ez a cselekedet helytelen volt, majd ugyanúgy elmondjuk többször Jézusnak, hogy „Szeretlek, sajnálom, kérlek bocsáss meg, köszönöm.” Ezután azoktól is bocsánatot kérünk ugyanezzel a mondattal, akiknek ártottunk.

Ez a módszer csak azoknál működik, akik hisznek Jézusban, és őszintén gyakorolják. Aki minden felelősséget elhárít, azt gondolja, hogy ő nem tehet semmiről, másokat hibáztat, annál nem fog működni.

Jézus Krisztus

Jézus Krisztus

közelgő aszteroida becsapódás

Facebook

SFbBox by enter-logic-seo.gr