Isteni Ítélet

Ősi és mai próféták jövendölései
a közeljövőben váraható
eseményekről

Az Isteni egység módszere

Az Isteni egység azt jelenti, hogy Isten mindannyiunkban ott van, és közben mi is mindannyian Őbenne vagyunk. Ezért semmi sem történik velünk véletlenül, mindennek bennünk van az oka és egyben következménye van ránk és másokra nézve is. Így minden dolog, ami kívülről ér bennünket, arról mi tehetünk, mi vagyunk érte a felelősek. A tudatalattinkban lévő bűntudat vagy harag miatt bevonzunk negatív eseményeket, betegségeket, azért, hogy szembesüljünk a tudatalattinkba lenyomott bűntudattal, haraggal, negatív gondolatokkal, illetve a hitetlenségünkkel és a jellemhibáinkkal, és így fel tudjuk oldani őket.

Azok az emberek, akik megtagadják Istent vagy Jézust, azt gondolják, hogy ők nem részei az Isteni egységnek, így önzővé és hataloméhessé válnak, nem látják be a hibáikat, nem vállalnak felelősséget a tetteikért. Jézus szeretetét nem fogadják el, ezért szeretet nincs bennük. A szeretet számukra azt jelenti, hogy birtokolni akarják a másik embert, energiát és anyagi javakat akarnak kapni tőle. Ezért a cselekedeteikkel, gondolataikkal nem szabad egyet érteni. Ezek az emberek is részei az Isteni egységnek, de ők ezt nem fogadják el, mert megtagadják Istent, és a vele való egységet. Ezért ők különállónak gondolják magukat, azt gondolják, hogy fölöttük Jézusnak nincs hatalma. De Jézusnak fölöttük is hatalma van, kontrollálja őket, és csak azt tehetik meg, amit Ő megenged nekik. Az Isteni tanítás rajtuk keresztül is megnyilvánul. Jézus felhasználja őket arra, hogy megmutassa nekünk a bennünk lévő hibáinkat, illetve próbára tegyen bennünket általuk. Ha ezek az emberek valóban kiszakadnának az Isteni egységből, akkor elvágnák magukat az élet forrásától. Különállóként nem tudnának létezni, így azonnal meghalnának. Bár ők szabad akaratukból így döntöttek, de Jézus kegyelméből még életben vannak. Erről szól a mostani kegyelmi időszak, aminek az Isteni Ítélettel vége lesz.

Ezért első lépésben felelősséget kell vállalnunk mindenért, ami velünk történik. Ez azt jelenti, hogy elismerjük, hogy bennünk van az oka egy adott problémának. Azért is felelősséget vállalunk, ahogy a másik ember viselkedik velünk, mert ha a mi tudatalattinkban nem volnának azok a negatív gondolatok, akkor vagy a másik ember nem viselkedne velünk úgy, vagy egyáltalán nem is találkoznánk azzal az emberrel.

Aztán pedig a szeretet és a bocsánatkérés segítségével feloldjuk a tudatalattinkból azokat a negatív gondolatokat, amivel bevonzottuk az adott problémát (Ez hasonlít a Hoponopono – Joe Vitale módszerére). Mi a következő mondatokkal szoktuk ezt a gyakorlatot végezni:

1. Elfogadom Jézus akaratát és irányítását.
2. Felvállalom és elismerem azt, hogy annak az oka, hogy /az az adott probléma fennáll/ bennem van (ide konkrétan azt a problémát kell behelyettesíteni, ami szeretném, hogy megoldódjon).
3. Sajnálom a tudatomban tárolt helytelen gondolatokat, amik ezt a problémát okozzák (ide is behelyettesítjük, hogy mi az a probléma).
4. Utána Jézustól bocsánatot kérünk, azt mondjuk Neki, hogy „Szeretlek, sajnálom, kérlek bocsáss meg, köszönöm.” Ezt elismételjük legalább 3-szor, vagy többször.
5. Aztán az adott problémára is többször elmondjuk ugyanezt a mondatot: „Szeretlek, sajnálom, kérlek bocsáss meg, köszönöm.”

A különböző problémák megoldásához nagyon fontos a tudatunkban lévő harag kioldása, vagyis a megbocsájtás is. Erre is szoktunk gyakorlatokat végezni, pl. magunkban, akár hangosan kimondva mondogatjuk, hogy „Megbocsájtok neked ezért és ezért!”

Amikor úgy érezzük, hogy nem tudunk valakinek megbocsájtani, olyankor is nagyon sokat segít, ha gyakoroljuk a bocsánatkérést. Felvállaljuk, hogy bennünk van az oka, amiért az illető úgy viselkedett velünk, ezért bocsánatot kérünk, és utána már jobban megy a megbocsájtás is.

Ennek a módszernek a használatához nem kell feltétlenül tudnunk, hogy konkrétan milyen bűntudatunk van, akkor is oldódni fog a probléma, de általában fel is szokott jönni, hogy mi miatt van ez a bűntudatunk. Lehet olyan bűntudat, amit mi követtünk el valamikor, vagy olyan is, amit valaki más csinált, de mi egyet értettünk vele, vagy nem utasítottuk el.

Ez lehet olyan bűntudat is, amit magunkra vettünk, vagy ránk nyomtak. De ha már rajtunk van, akkor azt is fel kell vállalnunk, hogy ki tudjon oldódni. Ha mások bűntudatát együttérzésből magunkra vállaljuk és helyettük oldjuk ki magunkból, azzal segítünk másokon (nem csak azokon, akikről levettük), és ettől mi is fejlődünk lelkileg. De ha csak magunkra vettük vagy ránk nyomták, de azt nem oldjuk le magunkról, akkor nem fejlődés lesz belőle, hanem lehúznak, és mindenféle bajunk lesz belőle.

Ha konkrétan tudjuk, hogy mi miatt van bűntudatunk, akkor is használhatjuk ezt a módszert. Akkor az elején azt mondjuk, hogy felvállalom, hogy ezt és ezt csináltam, és beismerem, hogy ez a cselekedet helytelen volt, majd ugyanúgy elmondjuk többször Jézusnak, hogy „Szeretlek, sajnálom, kérlek bocsáss meg, köszönöm.” Ezután azoktól is bocsánatot kérünk ugyanezzel a mondattal, akiknek ártottunk.

Ez a módszer csak azoknál működik, akik hisznek Jézusban, és őszintén gyakorolják. Aki minden felelősséget elhárít, azt gondolja, hogy ő nem tehet semmiről, másokat hibáztat, annál nem fog működni.

 

Jézus Krisztus

Pio Atya

Pio Atya fiatalon

 

Pio Atya stigmái

 

Szent Pio Atya

Efrain Rodriguez

Aszteroida becsapódás

Facebook